Rabobank beloont textielverfmachine met vijftigduizend euro prijzengeld

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Rabobank heeft zijn Herman Wijffels Innovatieprijs toegekend aan Reinier Mommaal van Dyecoo Textile Systems. Hij ontvangt vijftigduizend euro voor zijn methode om textiel te verven met CO2 als oplosmiddel, waardoor er geen water of chemicaliën nodig zijn. De Herman Wijffels Innovatieprijs is bedoeld voor ondernemende mensen met concrete ideeën voor duurzame innovaties.

De tweede plek, goed voor 37,5 duizend euro, ging naar Reinier Siderius en Boris Gubbels van Sidcon Milieutechniek voor hun ondergrondse inrichting die ingezameld plastic samenperst. De derde positie – 25 duizend euro – is voor Klaas Wubs van Kunststofwerktuigbouw, die een systeem ontwikkelde dat de lucht van pluimveehouderijen op een zuinige manier wast. De aanmoedigingsprijs van tienduizend euro kende de Rabobank ten slotte toe aan Roy Klaren en Niels de Bont van Atom Engineering voor hun machine die bleekselderij oogst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.