Qmicro verwacht groeiversnelling in gasanalyse onder Zwitserse vlag

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Door hun krachten te bundelen willen de Zwitserse sensorfabrikant Sensirion en het Enschedese Qmicro de technologische en commerciële ontwikkeling van de Twentse analysetechnologie voor gassamenstelling versnellen.

De beursgenoteerde Zwitserse fabrikant Sensirion van flow- en omgevingssensoren heeft Qmicro overgenomen, een in Enschede gevestigde mkb’er gespecialiseerd in mems-gebaseerde microtechnologie voor gasanalyses. In tegenstelling tot de meeste bestaande producten van Sensirion, zijn de geminiaturiseerde gaschromatografen van Qmicro in staat gasmengsels te analyseren, en dat is precies wat de Zwitsers interesseerden. ‘De mogelijkheid om selectief en nauwkeurig de bestanddelen van gasmengsels te bepalen is moeilijk te realiseren met alleen sensortechnologie. Sensirion zag daarom een ​​geweldige kans om hun productportfolio uit te breiden’, legt Qmicro-directeur Mark Kok uit.

Vanuit het perspectief van Qmicro was de deal logisch omdat het de groei zal versnellen, zegt Kok. ‘Technologisch gezien verwachten we dat het combineren van onze kennis op het gebied van gaschromatografie met Sensirions expertise in mems, industrialisatie en sensorontwikkeling verdere miniaturisatie mogelijk maakt. Dit vergemakkelijkt de integratie in de systemen van klanten en vergroot ons bereik. Bovendien krijgen we toegang tot het uitgebreide wereldwijde marketing- en verkoopnetwerk van Sensirion.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen