Punch zet streep door 76 banen in Roeselare

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Parts & Components, een dochteronderneming van de groep Punch Metals International, houdt ermee op. Gisteren tijdens een buitengewone ondernemingsraad maakte het bedrijf uit Roeselare bekend dat het gaat sluiten. Daarmee verliezen 76 werknemers hun baan bij de metaalverwerker.

In 2010 kocht Creacorp van ondernemer Guido Dumarey het Roeselaarse Parts & Components. Op dat moment telde het bedrijf nog 182 medewerkers. Na de overname slaagde Creacorp – dat ook Punch Metals in zijn portefeuille heeft – er niet in om Parts & Components rendabel te krijgen en houden. De directie wijt dat aan de toenemende economische crisis.

’Het ging al een tijdje niet zo goed maar de omvang van de beslissing is toch groot‘, reageert Olaf Minne van vakbond ACV Metea in De Morgen. De bonden waren uitgegaan van een herstructurering omdat een deel van de productie wel rendabel was. ’Na de overname lukte het niet om het financiële plaatje te doen kloppen. Dat Caterpillar de voorbije zomer zijn producten wegtrok, is waarschijnlijk de doodsteek geweest‘, meent Minne. De Amerikaanse gigant zorgde voor zo‘n 70 procent van de omzet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.