Punch Powertrain lijft Drivetrain Innovations in

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Eindhovense Drivetrain Innovations (DTI) opereert sinds vorige week onder de vlag van Punch Powertrain. De zeventien DTI-medewerkers werken door aan hun eigen projecten maar zullen ook worden ingezet voor ontwikkelprojecten bij Punch. Voor de medewerkers van Punch‘ hoofdkantoor in Sint-Truiden verandert hoegenaamd niets. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

De twee bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. Ontwikkelaars van beide partijen werkten in het verleden al regelmatig samen aan verschillende projecten omdat ze elkaar goed aanvullen. DTI richt zich op conceptontwikkeling van gespecialiseerde toepassingen van alle soorten versnellingssystemen. Het heeft een aantal patenten op dat gebied. Punch ontwikkelt concepten maar ook concrete applicaties voor conventionele, hybride en elektrische aandrijvingen.

’DTI gaat door als satelliet van ons hoofdkantoor‘, zegt Punch-CTO Elias van Wijk. ’Het een strategische stap om de overlappende activiteiten te optimaliseren en meer medewerkers vrij te maken voor nieuwe commerciële mogelijkheden.‘ De overname past in Punch‘ plannen om een speler van formaat te blijven in Azië.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.