Punch moet aandelenemissie uitstellen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Financieel toezichthouder CBFA gaat voorlopig nog niet akkoord met de aandelenuitgifte van Punch International. De beurswaakhond heeft het voorstel gisteren niet goedgekeurd. Dat meldt De Standaard. Hoe ver de partijen van elkaar zitten, is niet duidelijk. Volgens sommigen zou het slechts om technische kwesties gaan die in de komende dagen kunnen worden opgelost.

De in oktober aangekondigde aandelenemissie moet ongeveer 20 miljoen euro in het laatje brengen. Een aantal bestaande aandeelhouders heeft al toegezegd opnieuw te zullen investeren, waardoor Punch al is verzekerd van 15 miljoen vers geld. ‚ÄôDe wereldwijde economische crisis, die sinds het vierde kwartaal van vorig jaar aanhoudt, heeft een omzetdaling van circa 40 procent over de eerste jaarhelft als gevolg en noopt de groep tot het nemen van maatregelen‚Äė, aldus het bedrijf uit Sint-Martens-Latem. Het nettoverlies over het eerste halfjaar liep op tot 81,7 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.