Punch houdt omzet op peil

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Punch International heeft tijdens de eerste drie maanden van 2013 een geconsolideerde omzet neergezet van 27,9 miljoen euro. Dat is marginaal beter dan de 27,6 miljoen uit dezelfde periode in 2012. De omzet bij de divisie Digital Printing Solutions steeg met 12 procent naar 22,8 miljoen euro waar Prepress Solutions juist kromp, met 30 procent naar 4,8 miljoen euro. Per activiteit bekeken, moet Punch het hebben van de machineverkoop. Die tak groeide met 4,7 procent naar 10,3 miljoen euro. De recurrente inkomsten uit consumables en serviceactiviteiten (17,3 miljoen) daalden met 0,7 procent. Het Ieperse bedrijf doet ook steeds meer business buiten Europa. Op het thuiscontinent daalde de omzet met 17,7 procent terwijl hij in Azi√ę en Amerika toenam met respectievelijk 26,1 en 35,5 procent.

Punch bevestigt opnieuw dat het in gesprek is met een mogelijk overnamekandidaat voor Xeikon. Dat nieuws bracht het begin dit jaar zelf naar buiten. ‚ÄôEr bestaat nog geen duidelijkheid over de mogelijke voorwaarden en modaliteiten‚Äė, schrijft het bedrijf in een persbericht. ‚ÄôIndien en zodra ontwikkelingen daartoe aanleiding mochten geven, zullen nadere mededelingen worden gedaan volgens de wettelijke bepalingen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.