Punch Graphix scoort omzetstijging van 18 procent

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Over de eerste negen maanden van dit jaar heeft Punch International een geconsolideerde omzet neergezet die 44 procent lager ligt dan vorig jaar. De daling is vrijwel volledig te verklaren door afgeronde desinvestering van Punch Powertrain en de verkoop van Punch Telematix aan Trimble Navigation. De omzet de van enige afgebleven divisie, Punch Graphix, boekte in het derde kwartaal juist een omzetstijging van 18 procent.

Punch profiteert vooral van een goede omzet uit machineverkoop. Dit jaar lag die 24 procent hoger dan in 2009. De omzet uit consumables groeide met 25,9 procent. Service- en overige activiteiten bleven nagenoeg constant. De machineverkoop staat wel onder druk door financieringsproblemen bij klanten, zeker bij de duurdere machines.

Punch nam medio 2009 afscheid van de automotivemarkt. Oud-topman Guido Dumarey trad terug en nam de onderdelen BBS en Punch Materials met zich mee. Begin dit jaar ging de laatste afdeling van Punch‘ Motive-divisie over naar investeringsmaatschappij LRM. De derde grote divisie – naast Graphix en Motive – was Telematix. Die is inmiddels in handen van het Amerikaanse Trimble Navigation.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.