Punch focust op groeiende grafische tak

Leestijd: 1 minuut

Punch International heeft in het eerste halfjaar een omzet gedraaid van 75,5 miljoen euro. Dat is 31 procent minder dan vorig jaar maar helemaal eerlijk is die vergelijking niet. De afgelopen maanden heeft het Ieperse bedrijf nogal wat activiteiten afgestoten. De enige overgebleven divisie, Graphix, realiseerde juist een mooie omzetgroei van 18 procent naar 65,8 miljoen euro. Het nettoresultaat van de groep bedroeg 17,6 miljoen euro verlies. De voortgezette activiteiten draaiden echter slechts een klein verlies van 1,0 miljoen euro. Punch heeft geen concrete verwachtingen en doelstellingen kenbaar gemaakt.

Punch nam medio 2009 afscheid van de automotivemarkt. Oud-topman Guido Dumarey trad terug en nam de onderdelen BBS en Punch Materials met zich mee. Begin dit jaar ging de laatste afdeling van Punch‘ Motive-divisie over naar investeringsmaatschappij LRM. De derde grote divisie – naast Graphix en Motive – was Telematix. Daarvan heeft het Amerikaanse Trimble Navigation inmiddels al ruim 95 procent van de aandelen in bezit. De verwachting is dat die branche snel volledig los komt van de Punch-groep.

Nu Punch International een grafische groep is geworden, gefocust rond het meerderheidsbelang in Graphix, past het ook zijn managementstructuur aan. Zo treedt CEO Wim Deblauwe terug ten faveure van Wim Maes, die al CEO van Graphix was. Deblauwe blijft overigens nog wel aan als bestuurder van de vennootschap.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.