Punch doet bod op GM-fab in Straatsburg

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Volgens het Franse persbureau AFP heeft Punch International een bod uitgebracht op de GM-fabriek in Straatsburg. Het Ieperse concern gaat de concurrentie aan met General Motors Company. Dat nieuwe GM-vehikel wil de site overnemen van Motors Liquidation Company, het oude, uitgeklede GM. De Straatbrugse vestiging ontwikkelt en produceert automatische versnellingsbakken voor onder meer BMW en Opel.

GMC en MLC brachten een paar weken geleden naar buiten dat ze overeenstemming hadden bereikt over de overname van de Straatbrugse vestiging. Een rechter in New York moest de deal echter nog goedkeuren. Die uitspraak is volgende week.

Punch zag zijn kans schoon. ’De Punch-groep heeft in de laatste uren een nieuw en gewijzigd bod ingediend bij de faillissementsrechtbank van New York‘, schrijft de GM-directie in een intern document waarop AFP de hand heeft weten te leggen. In mei had Punch een eerder bod ingetrokken, maar nu is het bereid om 3 miljoen dollar op tafel te leggen. Bovendien beloven de Ieperlingen het behoud van duizend van de elfhonderd banen in Straatsburg.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.