Punch accepteert NPM-bod op Graphix

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Punch International gaat akkoord met het overnamevoorstel van NPM Capital. De investeringsmaatschappij bood eerder deze week 88,6 miljoen euro voor het belang van Punch International in Punch Graphix. Het moederbedrijf heeft 66,37 procent van de aandelen in handen. Graphix zelf heeft een belang van 8,4 procent, de rest van de aandelen wordt vrij verhandeld op de Euronext-beurs. Punch‘ bestuursraad heeft het aanbod bestudeerd en goedgekeurd.

NPM betaalt 4,65 euro per aandeel Punch Graphix. Dat betekent dat Punch International een premie van 125 procent opstrijkt in vergelijking met de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden. Als de overnamen later dit jaar is afgerond, zet NPM ook de procedure in gang om de overige aandelen tegen dezelfde prijs over te nemen. Graphix zou dan volledig van de beurs verdwijnen.

’Wij geloven sterk in de plannen van het management om de verkoopsorganisatie te versterken en om door onderzoek en ontwikkeling het produktengamma gericht te verbreden‘, aldus Philip Ghekiere van NPM België.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.