Programmeerbare lego onthuld

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Lego heeft vorige week op de Ces in Las Vegas zijn Boost-platform onthuld, een pakket programmeerbare sensoren en actuatoren die kinderen vanaf zeven jaar kunnen integreren in hun bouwwerken. Het hart van Boost is de Move Hub, een basisblok met processor, bewegingssensor, twee motoren, licht en Bluetooth LE-connectiviteit. Daarnaast worden een kleuren- en afstandssensor en een losse motor meegeleverd, die hierop aangesloten kunnen worden, plus een berg bouwsteentjes. Een bijbehorende app biedt een visuele programmeeromgeving.

Boost heeft veel weg van het Mindstorms-roboticaplatform, dat Lego al sinds 1998 op de markt brengt. Boost moet een wat eenvoudiger alternatief bieden waar een jonger publiek al mee aan de slag kan. Het pakket komt in de tweede helft van dit jaar beschikbaar voor een prijs van 160 euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen