Programmeerbare controllers Rockwell bieden meer geheugen en snelheid

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rockwell Automation heeft zijn Allen-Bradley Controllogix 5570-serie van programmeerbare automatiseringscontrollers (Pac) uitgebracht. Voor procesapplicaties verhogen de nieuwe controllers de hoeveelheid informatie die kan worden uitgewisseld tussen de controle- en de supervisielaag terwijl er meer controlestrategieën kunnen worden uitgevoerd. Dit helpt de systeemperformance een boost te geven, verbetert de toegang tot realtime informatie en verhoogt de productiviteit.

Voor bewegende toepassingen biedt de Controllogix 5570-familie snelle as- en trajectplanning. Zo kunnen gebruikers complexe bewegingen synchroniseren. Elke controller ondersteunt meer dan honderd assen en is via Ethernet/IP- en Sercos-netwerkinterfaces aan te sluiten. Voor discrete applicaties leveren de controllers twee tot drie keer kortere scantijden en geheugens van 2 tot 32 MB.

Alle leden van de Controllogix 5570-reeks zijn uitgerust met on-board displayfuncties die zorgen voor verbeterde diagnostiek en runtime informatie. Hierdoor is het makkelijker troubleshooten en is de uptime uitgebreid. De controllers hebben meer veiligheidsopties zoals verbeterde data-integriteit en snellere datatransfer naar een veilige digitale kaart van 1 GB.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen