Profinet-encoders van Lika Electronic

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Lika Electronic vult zijn familie encoders met veldbus verder aan. Zowel de prijsgunstige EM58-serie als de hoge-resolutieseries HS58 en HM58 van Lika zijn nu beschikbaar met Profinet I/O-interface. De encoders zijn ontworpen conform de Encoder Profile Specifications V4.1, versie 3.162. Ze voldoen verder aan de eisen van de Application Classes 3 en 4 en ondersteunen zowel de realtime transmissiemodus als de isochrone realtime modus. De codegevers garanderen een nauwkeurige en deterministische data-overdracht met een jitter van minder dan 1 μs en doorlooptijden tot 1 ms.

Het standaard TCP/IP-kanaal wordt gebruikt voor parametrisatie, configuratie en acyclische lees- en schrijfoperaties. De meest gebruikte netwerktopologieën kunnen worden toegepast of zelfs onderling gecombineerd. Het aantal knooppunten is vrijwel onbeperkt. Ook de standaard telegrammen 81, 82, 83 en 84 worden ondersteund met functionaliteiten als full scaling, preset, codesequentie, positie- en snelheidsuitlezingen en diagnostische informatie.

De EM58-serie biedt multiturn codegevers aan 27 bit resolutie. De hoge-resolutieseries verschijnen zowel in een singleturn (18 bit resolutie) als in een multiturn uitvoering (30 bit resolutie).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen