Proeven met zelfstandige Wepod-busjes uitgebreid naar Duitsland

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden steken de komende drie jaar 8 miljoen euro in de doorontwikkeling van de Wepods, de zelfrijdende busjes die tussen Ede en Wageningen UR dienst doen. De proeven worden daarbij uitgebreid richting Duitsland: er komen grensoverschrijdende testritten en op vliegveld Weze zal ge√ęxperimenteerd worden met autonoom vervoer van mensen en goederen. Ook wordt daar gekeken naar autonoom rijden in konvooi.

Bij het project zijn de TU Delft, de Han, het Duitse Ikem-onderzoeksinstituut en twintig bedrijven betrokken. 3,7 miljoen euro van het budget is afkomstig van een Europese Interreg-subsidie. De partners leggen hier 2,7 miljoen euro bij, en de rest komt van de overheid van Noordrijn-Westfalen, het ministerie van EZ en de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.