Proefveld elektromotoren Stolk operationeel

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Stolk Transmission Services heeft in Hoogerheide een in eigen beheer ontwikkeld proefveld in gebruik genomen voor het testen van elektromotoren en generatoren. Alle parameters zoals trilling, temperatuur, stroom en weerstand kunnen op dit groene proefveld digitaal worden uitgelezen en opgeslagen voor verdere verwerking in een gedegen testrapport. Stolks nieuwe proefveld is geschikt voor het belast testen van generatoren en elektromotoren tot 250 kW en voor het onbelast testen tot 1000 kW. De stroom die ontstaat tijdens het uitvoeren van het belast testen, wordt automatisch teruggeleverd aan het openbare stroomnet.

Bij binnenkomst worden alle projecten eerst getest om de exacte status van de machine te kunnen bepalen. Nadat bekend is of het een elektrisch of mechanisch probleem betreft, wordt een procedure voorgesteld voor aanpak van het probleem. Ten slotte wordt de revisie uitgevoerd en kan de eindtest voor de uiteindelijke certificering worden uitgevoerd op dit proefveld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.