Productie industrie groeit met 3 procent in maart

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in maart 3,0 procent hoger dan in maart 2020, maakt het CBS bekend. Een maand eerder kromp de productie met 2,3 procent. Het vertrouwen van industri√ęle ondernemers is in april verder verbeterd.

Ruim de helft van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in maart meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. De transportmiddelenindustrie realiseerde de hoogste groei (+17 procent). Dat komt onder meer doordat een aantal bedrijven in deze branche hun fabrieken in de laatste weken van maart vorig jaar volledig hadden gesloten. De machinebranche groeide jaar-op-jaar met 11,8 procent. De sector voor reparatie en installatie van machine kromp juist fors, met -23 procent.

In april 2021 is de stemming onder ondernemers in de industrie verder verbeterd. Het vertrouwen van producenten bereikte het hoogste niveau in twee jaar. De bezettingsgraad in de industrie lag bij aanvang van het tweede kwartaal van 2021 op 81,7 procent. Dat was hoger dan in het eerste kwartaal, maar nog altijd lager dan voor de coronacrisis.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen