Productie industrie 0,6 procent hoger in januari

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in januari 0,6 procent hoger dan in januari 2020, maakt het CBS bekend. De groei is iets groter dan in december, toen de productie 0,2 procent hoger lag dan een jaar eerder. De machine-industrie realiseerde de hoogste groei: +6,3 procent. De markt voor reparatie en installatie van machine kreeg juist een stevige knauw: -22,2 procent.

In februari 2021 is de stemming onder ondernemers in de industrie iets verslechterd. Dat komt doordat de ondernemers minder positief waren over de toekomstige productie en de voorraden. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Het Duitse producentenvertrouwen (volgens de IFO-index) is in februari wel gestegen. Zowel het oordeel over de huidige bedrijvigheid als over de toekomstige bedrijvigheid verbeterde. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie kromp volgens Destatis in januari met ruim 3 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen