Prodrive ontwikkelt mee aan bewegend voetpad Thyssenkrupp

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Thyssenkrupp heeft recent de Accel geïntroduceerd, een futuristisch concept voor bewegende voetpaden om voetgangers snel over langere afstanden te transporteren. Prodrive Technologies is verantwoordelijk voor de aandrijving van het systeem dat is gebaseerd op magnetische levitatie. Met die technologie haalt de lopende band een snelheid van ruim twaalf kilometer per uur. Daarmee kunnen metrostations en vliegvelden een derde meer passagiers verwerken.

De aandrijving van Prodrive voedt de lineaire motoren die cruciaal zijn voor de magnetische levitatietechnologie. ‘De voetpaden bewegen sneller, soepeler en stiller’, zegt Thomas van Schijndel, salesmanager bij Prodrive. ‘Omdat het systeem geen gebruikmaakt van een mechanische interface, is de versnelling en vertraging veel beter dan bij andere oplossingen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.