Prodigy Motion-kaarten krijgen Magellan-chipset

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

De Prodigy Motion-kaarten van Performance Motion Devices (PMD) zijn uitgerust met de Magellan Motion Control IC-chipset. De PMC-kaart geeft directe commutatiesignalen voor de versterkers van verschillende typen motoren. Ze zijn geschikt voor DC borstel, borstelloze DC, stap- en microstapmotoren. Ze bieden meer-assige bewegingsbecontrole op bordniveau. Buiten de mogelijkheid van traject capture omvatten de kaarten motion control-eigenschappen zoals trajectopwekking, gesloten servo-loop, kwadratuur signaal-input, motoruitgangssignaalopwekking en on-the-fly instellingswijzigingen.

De motor reguleert vier assen met rechtstreekse aansturing van de commutatieversterkers voor borstelloze DC en microstapmotoren. Servo-loop-snelheden zijn mogelijk tot vijftig microseconden per ampèreseconde (20 kHz). De kwadratuur-encoder geeft snelheden tot acht megacount per seconde.

De kaarten zijn beschikbaar als PCI en PC/104 modellen en omvatten regeling op één, twee, drie, of vier assen. Motion control-functies kunnen in C/C++ of Visual Basic geschreven worden. De kaarten accepteren invoerparameters zoals positie, snelheid, versnelling, en jerk (vibraties) van de host en genereren een bijpassend traject. De gebruiker kan veranderingen onmiddellijk opgeven en de externe signaalingangen gebruiken voor automatische profielveranderingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen