Processor houdt regelaars Pneumax op druk

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Pneumax brengt een tweetal nieuwe drukregelaars op de markt met een doorstroming van 1100 en 4000 Ndm3/min. De 5-2-1-regelaars beschikken standaard over een gemakkelijk toegankelijke RS232-poort, een analoge ingang voor een 0 tot 10 V spanningsignaal of 4 tot 20 mA stroomsignaal, een analoge spanningsuitgang, een analoge stroomuitgang, alsmede een digitale uitgang. Er kunnen direct zeven verschillende drukwaarden worden gekozen. De producten zijn standaard uitgerust met een 3 1/2-digit display en drie drukknoppen om de gewenste waardes in te stellen.

De 24 V DC digitale uitgang is beschermd tegen overbelasting en kortsluiting. Alarmering bij onder- of overschrijding van de ingestelde grenswaarden is op verschillende wijzen eenvoudig in te stellen. Er kan met een persluchtdruk van maximaal 1 MPa (10 bar) worden gewerkt.

Het hart van deze nieuwe pneumatische regelaars wordt gevormd door een tweetal microprocessorgestuurde tweewegventielen, die voor een snelle toe- of afname van de persluchtdruk en –doorstroming zorgen. De heersende druk en doorstroming worden via een geïntegreerde sensor aan het elektronische circuit teruggemeld en met de ingestelde waardes vergeleken. De afwijking bedraagt maximaal 0,3 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen