‘Procesindustrie aanjager economisch herstel’

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De economie heeft de weg naar boven weer gevonden. Dit geldt niet in de laatste plaats voor de industrie die, onder invloed van de aantrekkende export, als aanjager van het herstel wordt gezien. Omzet en resultaat vertonen groei en er is weer durf om te investeren. Dit is de uitkomst van het jaarlijks brancheonderzoek dat de Machevo & Bulk Vereniging in het eerste kwartaal van 2014 door VNU Exhibitions heeft laten uitvoeren.

Voor de leden van de vereniging geldt dat de omzet in 2013 gemiddeld met ruim 4 procent is toegenomen. Voor 2014 wordt een nog hogere groei verwacht. Naast het leveren van ‘topkwaliteit’ zien de leden het verder ontzorgen van de klanten als een van de belangrijkste trends. ‘Klanten vragen oplossingen aan hun leveranciers, niet enkel componenten’, aldus Durk Douma, directeur van Kuipers Woudsend. Vroegtijdig meedenken met de klant en uit handen nemen van werkzaamheden zijn belangrijke uitdagingen voor de leden.

De klanten van de leden van de Machevo & Bulk Vereniging, voornamelijk afkomstig uit de procesindustrie, zijn eveneens positief gestemd over het afgelopen jaar. Uit het onderzoek komt naar voren dat omzet en resultaat zijn gegroeid. Ruim 90 procent heeft in 2013 geïnvesteerd in producten en diensten. Net als bij de leden van de vereniging zijn ook bij hun afnemers de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.