Problemen moederbedrijf raken Solaytec niet

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De vorige week gestarte herstructureringsprocedure bij de Duitse machinebouwer Rena werkt vooralsnog niet door naar zijn Nederlandse dochter Solaytec. Volgens directeur Huib Heezen van Solaytec is zijn bedrijf niet aansprakelijk voor eventuele schulden van het moederbedrijf en draait Rena’s internationale verkooporganisatie, die ook voor Solaytec werkt, gewoon door. Wel moet Heezen bezorgde klanten geruststellen.

De problemen bij Rena zijn ontstaan nadat een andere dochter, waterbehandelingsspecialist SH+E, de financiering niet rond kreeg en failliet ging. Het bleek niet mogelijk dit zonder het moederbedrijf af te handelen. Rena heeft nu insolventie aangevraagd, waardoor het tijd krijgt om zijn business en schulden te herstructureren. Op zijn website benadrukt het bedrijf een gezonde orderstroom en een backlog van ongeveer honderd miljoen euro te hebben.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.