Priva en Octinion bundelen robotica-activiteiten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Technologiebedrijf Priva en de r&d-groep Octinion gaan hun robotica-activiteiten voor de tuinbouw bundelen onder de vlag van een nieuw bedrijf: Kompano. De komende weken worden de formaliteiten afgerond. Door het samenvoegen van kennis en technologie ontstaat er volgens de partners een krachtig en leidend technologiebedrijf, gericht op innovaties in tuinbouwrobotica in een sterk groeiende wereldwijde markt. De directie wordt gevormd door Tom Coen en Ronald Zeelen.

Zowel Priva als Octinion hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van robotica-innovaties voor de tuinbouw. Waar Priva heeft ingezet op de ontwikkeling van een bladsnijrobot in de tomatenteelt, ontwikkelde Octinion onder meer een aardbeiplukrobot en een UV-C-robot ter bestrijding van ziektes in de kas. De grote wereldwijde interesse in dit soort toepassingen bewijst de waarde en het enorme potentieel van robotica-innovaties in de tuinbouw.

Om de potentie van robotica in de sector verder te verwezenlijken zien beide bedrijven voordelen in het bundelen van krachten, het realiseren van synergie door technologische kennis te delen en schaalvergroting in onderzoek en toepassing. Met de aangekondigde fusie ontstaat er een technologiebedrijf met een stevige wereldwijde groeiambitie. Om deze leidende positie uit te bouwen, wil de Priva Kompano Group periodiek een nieuwe innovatieve robot introduceren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.