Printplaten van het Belgische CERcuits tweede in Amerikaanse militaire wedstrijd

Tom Cassauwers
Leestijd: 1 minuut

Het Belgische CERcuits BV heeft de tweede plaats behaald in de xTechInternational-competitie van het Amerikaanse leger. Die wedstrijd richtte zich op advanced manufacturing and materials.

CERcuits is in staat om keramische printplaten te 3D-printen. Dat gebeurt in hun fab in Geel. Toepassingen zijn lasers en LED’s, elektronica voor aerospace en halfgeleiders in hoge vermogenstoepassingen.

Keramiek wordt sinds jaar en dag gebruikt in de elektronica. Het materiaal is beter bestand tegen uitdagende omgevingsomstandigheden, zoals hoge of lage temperaturen. CERcuits slaagt erin om de platen te 3D-printen, wat de kans op defecten vermindert.

CERcuits werkt vooral voor onderzoekscentra en universiteiten, naast r&d-afdelingen van bedrijven. Zo leveren ze hun printplaten aan spelers zoals het CERN, Stanford University en de TU Delft.

Met de tweede plaats op de xTechInternational-competitie komen ze ook in het vaarwater van militaire toepassingen. Defensie heeft een nood aan elektronica die kan opereren in extreme omstandigheden.