PPM Oost investeert in Aarding

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Investeringsmaatschappij PPM Oost steekt geld in Aarding uit Nunspeet. Het metaalconstructiebedrijf levert op maat gemaakte producten aan de bagger-, beton-, defensie- en offshore-industrie. De negentig werknemers zijn verdeeld over vier divisies: Aarding Components, Aarding Cutting Technologies, Aarding Machining & Maintenance en Aarding Special Products.

Momenteel werkt Aarding aan een grote order voor de Engelse marine. Het gaat om schokbestendige en luchtdichte opslagkisten voor zeemijnendetectieapparatuur. Aarding heeft het nieuwe product ontwikkeld samen met British Aerospace. TNO deed de tests. Naast de containers zal Aarding ook zorgen voor de torpedolanceerinrichting en de hydraulica. Het Sea Fox-mijnenveegsysteem werkt met automatische torpedo‘s die op eigen kracht zeemijnen opzoeken en tot ontploffing brengen. Ook Finland en Zweden beslissen binnenkort of ze het systeem gaan aanschaffen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.