Pozyx haalt 2,5 miljoen binnen voor uwb-positioneeroplossingen

Collin Arocho
2 november 2020

Pozyx heeft een nieuwe investering aangekondigd in zijn positioneeroplossingen op basis van Ultrawideband (uwb). De Gentse iot-startup heeft 2,5 miljoen euro ontvangen van het KBC Focus Fund, samen met herinvesteerder Saffelberg Investments. De financiële injectie zal de internationale groei van Pozyx een boost geven, aangezien het is bedoeld om zijn partnernetwerk uit te breiden en zijn productportfolio voor slimme productie en slimme opslag met decimeternauwkeurigheid te versterken.

FOto: Pozyx

Pozyx startte in 2015 met hardware- en softwareontwikkeling met behulp van Ultrawideband-technologie als spin-off van de Universiteit Gent. Sindsdien is uwb snel geaccepteerd als een zeer nauwkeurig en kosteneffectief realtime lokalisatiesysteem voor industriële toepassingen. Met meer dan vierduizend klanten in tachtig landen worden de oplossingen van de Gentse startup gebruikt door enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder Airbus, ArcelorMittal, Honda en MIT.

‘Bij KBC investeren we in uitzonderlijke bedrijven die actief zijn in het iot-domein, gevestigd in België en omringende landen. Pozyx is een mooi voorbeeld van hoe een startup met diepgaande domeinexpertise en technologische knowhow in slechts enkele jaren een marktreferentie kan worden’, zegt KBC-investeringsdirecteur Nuno Carvalho. ‘De innovatieve benadering van het team om commercieel beschikbare uwb-technologie te gebruiken voor realtime locatiesystemen, heeft weerklank gevonden bij kleine en grote bedrijven over de hele wereld. Het indrukwekkende klantenbestand van Pozyx bevestigt de kracht van zijn waardepropositie: verbeter de bedrijfsresultaten door bedrijfsprocessen te optimaliseren en de omzet door nieuwe bedrijfsmodellen te creëren op basis van locatienauwkeurigheid en gegevensinzichten.’