Powerflex-AC-drive Rockwell verkort configuratie- en installatietijd

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rockwell Automation introduceert een nieuw model in de Allen-Bradley Powerflex 520-serie compacte wisselstroomdrives. De Powerflex 523 AC drive is uitgerust met flexibele functies die zijn gericht op ontwikkelaars van eenvoudige stand-alone machines. ‘Zij willen over net voldoende controlemogelijkheden beschikken en hebben nadrukkelijk behoefte aan functies die zowel de configuratie vereenvoudigen als de installatie versnellen’, constateert Rockwell-marketingmanager Jimmy Koh. ‘Dit zijn de punten waar ontwikkelaars de meeste winst kunnen behalen. We hebben de Powerflex 523 dan ook ontworpen om te kunnen voldoen aan deze behoeftes.’

De Powerflex 523 vereenvoudigt de configuratie door machinebouwers een standaard USB-verbinding te laten gebruiken voor het up- of downloaden van configuratiebestanden voor drives. Ontwikkelaars kunnen de Powerflex 523 programmeren via de ingebouwde gebruikersinterface. De module toont data op het lcd-paneel van de drive en maakt het mogelijk razendsnel door teksten te scrollen. Ook biedt de module de ontwikkelaars gedetailleerde uitleg van parameters en andere codes.

De Powerflex 520-serie bevat de Appview- en Customview-tools die de configuratie versnellen door voor veelvoorkomende applicaties gegroepeerde parameters te leveren. De tools stellen gebruikers daarnaast in staat hun instellingen voor de gegroepeerde parameters op te slaan. De tools zijn te bereiken via de gebruikersinterface of met softwaretools voor de configuratie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.