Post-master engineering naar 1000, als het kan 2000 in 2030

René Raaijmakers
Leestijd: 4 minuten

In 2030 moet de uitstroom van masterstudenten op de TU Eindhoven zijn verdubbeld. De tweejarige praktijkgerichte kopstudie voor ingenieurs moet zelfs verviervoudigen en als het kan verachtvoudigen: van 250 trainees nu naar 1000 tot 2000 over acht jaar.

In een vraaggesprek dat de Technische Universiteit Eindhoven op zijn eigen website publiceerde, schetsen hoogleraar Maarten Steinbuch en collegevoorzitter Robert-Jan Smits de eerste contouren van hun groeiambities. Daarnaast stellen ze voorwaarden. Als het bedrijfsleven en overheid achter hun plannen staan, dan is er naast meer geld ook een ander financieringsmodel nodig.

Vrijwel tegelijk treedt ook de Delftse universiteit met forse groeiambities naar buiten. In Zuid-Holland willen ze groeien van de huidige 28 duizend studenten naar 40 duizend in 2030. De redenen die de TU Delft aanvoert, zijn dezelfde als die van de TUE: het bedrijfsleven vraagt veel meer technisch geschoolde mensen op alle niveaus.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.