Positioneerversterker en lijn servomotoren Bonfiglioli

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Bonfiglioli introduceert de positioneerversterker Active Cube voor positionering, snelheidsregeling, synchronisatie en koppelregeling van PM- en AC-servomotoren en gewone draaistroommotoren. De Active Cube wordt geleverd in eenfase-uitvoering voor vermogens van 0,55 tot 2,2 kW en driefase-uitvoering voor vermogens van 0,55 tot 132 kW.

De aansluiting van de positioneerversterkers verloopt via eenfase of driefase netspanning, maar kan ook op een DC-bus worden aangesloten. De aansturing is te realiseren via een pc of de veldbussen Can, Profibus en Modbus. Bonfiglioli‘s nieuwe positioneerversterker biedt verder PLC- en rekenfuncties voor volledige procescontrole.

De Active Cube heeft een veilige stopfunctie zonder extra schakelelementen. Deze functie zorgt voor aanzienlijk minder bekabeling. De 24 V-aansturing van de controller blijft actief, waardoor bij een eventuele noodstop geen positie-informatie verloren gaat.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen