Positieopnemer ASM werkt met staalband

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ASM heeft zijn programma positiesensoren uitgebreid met de staalbandsensor WB17KT. In plaats van de gebruikelijke staaldraad gebruikt deze opnemer uit de Positape-serie een band die is gemaakt van flexibel roestvrij staal dat op een meettrommel is gewikkeld. Dit geeft een veel robuustere sensor met een extreem lange levensduur. Door het gladde oppervlak van de staalband is de kans op bevriezing minimaal en met de optionele afstrijkborstels wordt de band bovendien gereinigd.

De WB17KT is leverbaar in meetlengtes van 3500, 6500 en 10 duizend millimeter. De beschikbare uitgangssignalen zijn 1 kΩ, 0 tot 10 V DC, 4 tot 20 mA en een programmeerbare 0 tot 10 V DC/4 tot 20 mA. De sensor is ook beschikbaar met een Can-bus- of SSI-encoderoutput. Ondanks de robuuste uitvoering is de opnemer compact van formaat, waardoor hij breed inzetbaar is, zowel in kleine ruimtes als buiten in een industriële omgeving.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.