Positie Chuck del Prado opnieuw ter discussie

Leestijd: 1 minuut

Aandeelhouders Fursa en Hermes willen dat er bij ASMI een ’supercommissaris‘ wordt aangesteld met de exclusieve bevoegdheid bestuurders te benoemen en weg te sturen. Normaal gesproken moet minimaal de helft van de commissarissen benoemingen in het management steunen. Dit quorum zou tijdelijk terzijde moeten worden geschoven.

Fursa en Hermes stellen met hun eis opnieuw de positie van CEO Chuck del Prado ter discussie. Als zij hun zin krijgen, staat vader Arthur Del Prado met lege handen. Eerder dit jaar heeft hij volgens het Financieele Dagblad zijn zoon voor ontslag behoed. Toen had de raad van commissarissen al aangestuurd op zijn vertrek. ASMI heeft deze gang van zaken niet officieel bevestigd.

De eis van de twee fondsen geeft nieuwe betekenis aan de enkele malen uitgestelde hoorzitting bij de Ondernemingskamer. Op 6 mei aanstaande zou de rechter daar argumenten aanhoren ten aanzien van de rechtmatigheid van de beschermingsconstructie die ASMI oprichtte om activistische aandeelhouders de wind uit de zeil te nemen. De lucht is echter al dat conflict gelopen, aangezien ASMI heeft toegezegd de zogenaamde preferente aandelen in te trekken. De aanstelling van een supercommissaris is nu de belangrijkste kwestie waar de Ondernemingskamer zich begin mei over zal buigen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.