Portescap stabiliseert snelheid motoren bij hoge koppels

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Portescap, een dochter van Danaher Motion, heeft zijn familie borstelloze en kernloze DC-motoren uitgebreid met de 35GLT-serie. De motoren hebben een 35 mm-behuizing en wegen 360 gram. Portescap claimt dat de nieuwe serie een 40 procent toename biedt in de koppel-volume-verhouding in vergelijking met magneetkernmotoren in dezelfde grootteorde. De maximale continue koppel benadert 150 mNm, een kwart meer dan vergelijkbare conventionele modellen, aldus Portescap.

De 35GLT-serie is beschikbaar met vijf type windingen in de spanningsreeks van 24 V tot 90 V. Hij is speciaal ontworpen om snelheidsvariaties te minimaliseren bij hoge belastingen. De 48 volt-versie heeft bijvoorbeeld slechts een snelheidsvariatie van 0,4 procent wanneer een belasting met een koppel van 100 mNm met 5 mNm varieert. Portescap verwacht dat fabrikanten van medische apparaten, lucht- en ruimtevaartuigen en elektronica-assemblagemachines in deze eigenschappen geïnteresseerd zullen zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen