Poortmultiplexer voor realtime Ethernetnetwerken

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Beckhoff introduceert de CU2508-poortmultiplexer voor realtime Ethernet-netwerken. Met behulp van een 1 Gbit uplink-Ethernetpoort¬† zijn acht onafhankelijke poorten van 100 Mbit/s te maken. Hierdoor is met √©√©n controller gelijktijdig te communiceren via verschillende protocollen zoals Ethercat, Ethernet en Profinet. De CU2508 ondersteunt bovendien de gedistribueerde klok en kabelredundantie binnen Ethercat. Beckhof heeft een multiprotocoldriver ge√Įmplementeerd in zijn Twincat-automatiseringssoftware voor de CU2508.

De poortmultiplier analyseert elk datapakket en stuurt het aan de hand van zijn prefix met microsecondeprecisie door naar de juiste 100Base-TX-poort. De ontvangen frames krijgen een prefix en tijdstempel en worden teruggezonden naar de pc die verbonden is met de gigabitpoort.

De CU2508 is voornamelijk gericht op grote industri√ęle netwerken waarin controllers verschillende Ethernet-protocollen hanteren. Ethercat-redundantie is te bereiken door twee poorten op de CU2508 te reserveren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.