Point-One geeft kleinere bedrijven stem met verenigingsstructuur

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Het innovatieprogramma Point-One kiest voor een verenigingsstructuur als bestuursmodel. Dit moet tot meer betrokkenheid en transparantie leiden. Een vereniging geeft alle deelnemers stemrecht. De leden bepalen onder meer gezamenlijk de meerjaren-roadmap en het jaarlijkse actieplan van het innovatieprogramma.

Onlangs sloot het Programme for High-Tech Systems bij Point-One aan. De vereniging zegt dat deze uitbreiding in het gebied mechatronica beter tot zijn recht komt in een verenigingsstructuur. Naast bedrijven en kennisinstellingen met R&D in nano-elektronica, embedded systemen en mechatronica, kunnen ook organisaties die geen research doen maar wel betrokken zijn, zoals relevante brancheorganisaties, lid worden van de vereniging. Point-One neemt ook de taken van het Senternovemprogramma IOP Precisietechnologie over.

Point-One roept betrokken partijen op om lid te worden. Kleine en middelgrote bedrijven (maximaal 250 medewerkers en 50 miljoen euro omzet) en publieke organisaties zoals universiteiten en onderzoeksinstituten betalen een vaste contributie van 500 euro per jaar. Bedrijven met een omzet tussen de 50 en 500 miljoen betalen per jaar 2000 euro. De grotere jongens wordt geacht 4000 euro bij te dragen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.