Pneumax maakt extra compacte persluchtcilinders

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De Ecompact-serie van Pneumax beslaat een reeks korteslagcilinders conform Iso 21287 met boring van 20 tot 100 mm. De onderdelen onderscheiden zich door een dusdanig ontwerp dat ze altijd goed schoon te spuiten zijn. Zo zijn de eindkappen en de cilinderbuis geheel in geanodiseerd aluminium uitgevoerd, en alle hoeken zorgvuldig afgerond. Door de ingebouwde demping kan veel beter gecontroleerd en aanmerkelijk sneller worden gewerkt, wat de fabrikant met name voor de verpakkingswereld als een belangrijk voordeel ziet.

De eindkappen zijn standaard voorzien zijn van tapgaten, waarmee bevestiging eenvoudig mogelijk is en gemakkelijk diverse accessoires aan te koppelen zijn. Voor dit doel kan desgewenst ook gebruik worden gemaakt van de twee gaten die over de gehele cilinderlengte doorlopen. Pneumax merkt daarbij op dat er bij deze korteslagcilinders te kiezen valt uit een breed programma van bijpassende bevestigingshulpmiddelen (volgens Unitop RU-P/6-P/7 en Iso 15552). Aan drie zijden zijn bevestigingssleuven aanwezig, waarin direct een kleine magneetsensor te plaatsen is.

De meeste Ecompact-uitvoeringen hebben een tweedelige zuiger, die volledig in kunststof is uitgevoerd. Alleen bij de 80 mm- en 100 mm-typen heeft Pneumax voor een aluminium zuiger gekozen. De geïntegreerde geleiding zorgt ervoor dat de zuigerstang correct beweegt. Er is verder keuze uit gebufferd of niet-gebufferd, levering met magnetische of niet-magnetische zuiger, enkel- of dubbelwerkend, tandemuitvoering (met veer aan voor- of achterzijde), speciale schroefdraad op de zuigerstang, verchroomd stalen of roestvast stalen zuigerstang, doorlopend en al dan niet-verdraaiend.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen