PM-Bearings vergroot cleanroomcapaciteit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Onlangs heeft PM-Bearings een nieuwe cleanroom in gebruik genomen die is goedgekeurd op Iso klasse 6. Door de toenemende vraag en nieuwe ontwikkelingen bij vooral internationale klanten ziet het Dedemsvaartse bedrijf de vraag naar schoon geassembleerde submicron positioneersystemen en lineare geleidingen verder toenemen. Om de stijgende vraag bij te houden heeft het de reeds bestaande cleanroom verder uitgebreid tot een totaal oppervlakte van 400 vierkante meter. Die expansie stond niet op de planning maar door versnelde ontwikkelingen bleek de capaciteit te klein, aldus PM-Bearings.

Het komende half jaar kan het bedrijf door met de nieuwe capaciteit maar in 2014 zal de capaciteit wederom niet volstaan. Dit najaar verwacht PM-Bearings daarom de expansie van het bestaande pand van de vestiging in Dedemsvaart in gebruik te kunnen nemen. Met deze extra 6500 vierkante meter komt de totale vloeroppervlakte van de Dedemsvaartse PM-vestiging uit op 13 duizend vierkante meter. In deze nieuwbouw komt tevens een nieuwe cleanroom van duizend vierkante meter met een bijbehorende reiningingsstraat, waardoor de totaal vloeroppervlakte aan cleanroom Iso klasse 6 in het derde kwartaal op 1400 vierkante meter uitkomt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.