PLC-markt herstelt van recessie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De wereldwijde PLC-industrie kruipt langzaam uit het crisisdal. Vorig jaar bedroeg de omzet 6,3 miljard dollar. Voor dit jaar verwacht onderzoeksbureau IMS Research een lichte stijging van 0,3 miljard dollar. Het zal echter tot 2012 duren voordat de markt weer volledig is hersteld van de recessie en terug is op het niveau van 2008.

’Er blijft een aantal onduidelijke factoren‘, zegt IMS-analist Alex Hong. ’Door onzekerheid over kredietbeschikbaarheid in verschillende Europese landen en soberheid bij overheidsmaatregelen kunnen we een dubbele dip nog niet uitsluiten. Mocht dat het geval zijn, dan zou de PLC-markt weer kunnen inzakken.‘

Businessvertrouwen is echter een belangrijke factor, benadrukt IMS. Veel PLC-fabrikanten hebben begin dit jaar redelijke zaken gedaan doordat uitgestelde plannen en projecten alsnog doorgang vonden. De leveranciers verwachten vooral voor volgend jaar een sterke opleving.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.