Pilz verbetert SafetyEye-veiligheidscamera

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Pilz heeft een aantal verbeteringen aangebracht aan zijn driedimensionaal werkende SafetyEye-veiligheidscamera. De behuizing van de bewerkingseenheid is kleiner geworden en de aansluitingen voor de sensor en communicatie met randapparatuur zijn aangepast. De sensor heeft daarnaast een grotere meetnauwkeurigheid en de optische eigenschappen zijn verbeterd. Daarbij kan de sensor nu voorzien worden van een kabel van tachtig meter en is de stekkerverbinding aangepast.

Ook de software van de verwerkingsunit is op een aantal punten aangepast: de gebruikte algoritmes zijn geoptimaliseerd waardoor de beschikbaarheid is toegenomen, bepaling en evaluatie van de referentiemarkeringen is verbeterd, de werking van het systeem bij toepassing op korte afstanden is geoptimaliseerd en de test en diagnose bij diffuus licht is aangepast.

Ten slotte kreeg ook de configuratiesoftware een likje verf. De nauwkeurigheid voor het definiëren van de referentiegebieden is groter geworden en tijdens het definiëren van de zones worden de objecten in 3D weergegeven. De diagnose- en servicefuncties zijn uitgebreid, er is nu een leidraad voor het bepalen van de minimumbreedte van de detectiezones en de opslag van beelden en data is verbeterd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen