Pilz-tool bepaalt veiligheidsniveaus productonafhankelijk

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Om ervoor te zorgen dat de bepaling van het veiligheidsniveau van machines en installaties eenvoudig is, heeft Pilz een productonafhankelijke softwaretool ontwikkeld. De Safety Calculator Pascal is inzetbaar tussen fabrikanten onderling en vereenvoudigt de systematische procedure met inachtneming van de nieuwe normen (EN Iso 13849-1 en EN/IEC 62061) zonder dat de gebruiker de achtergrond hoeft te bestuderen waarop die normen zijn gebaseerd. Dankzij verbeterde bibliotheken waarin de veiligheidstechnische kengegevens van alle Pilz-producten en van andere fabrikanten uit Sistema zijn opgeslagen, overtuigt deze tool door de praktijkgerichtheid, prijst Pilz zijn nieuwe product aan.

Online biedt Pilz een tutorial voor het importeren en exporteren van bibliotheken, en voor het aanmaken van eigen bibliotheken in Pascal. Kijk daarvoor op http://youtu.be/tWcrKD8WKZ4.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen