Pilz Pitmode combineert selectie bedrijfsmodus en regeling toegangsrechten

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Met de bedrijfsmoduskeuzeschakelaar Pitmode breidt Pilz het aanbod uit op het gebied van bedienings- en visualiseringssystemen. Het nieuwe product verenigt twee functies in een compact apparaat: de selectie van de bedrijfsmodus en de regeling van toegangsrechten voor de machine. De Pitmode kan in machines en installaties worden ingezet die verschillende besturingsprocessen gebruiken.

Via een RFID-sleutel kunnen voor elke bediener individuele toegangsrechten worden verstrekt. Deze worden middels het identificatiebeheer in de machinebesturing toegewezen. De geselecteerde bedrijfsmodus wordt bovendien veilig door de verwerkingseenheid herkend en geëvalueerd. De RFID-technologie biedt bescherming tegen mechanische slijtage en tegen manipulatie door derden. Zij is ook tijdbeparend dankzij bundeling van meerdere mechanische sleutels in een transpondersleutel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen