Pilz brengt contactuitbreidingsrelais uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in Pilz‘ serie veiligheidsrelais is het contactuitbreidingsrelais PNOZ S22, dat twee gescheiden aanstuurbare relaisfuncties biedt. Het stelt drie maakcontacten en/of één verbreekcontact ter beschikking. Deze kunnen onafhankelijk worden aangestuurd, zodat aan de uitgangen verschillende functies aan het basisrelais kunnen worden toegewezen. Veilige scheiding tussen de beide relaisfuncties maakt het schakelen van verschillende potentialen mogelijk.

De PNOZ S22 is geschikt voor aansluitingen op de basismodulen PNOZ MM0.1P/0.2P van het compacte configureerbare veiligheidsrelais PNOZ Multi Mini. De relaisuitgangen maken potentiaalvrij schakelen mogelijk. De configuratie wordt zoals gewoonlijk gerealiseerd via de Multi-configurator. Het contactuitbreidingsrelais bereikt Performance Level E volgens Iso 13849-1 en Safety Integrity Level CL claim 3 volgens IEC 62061. De vermenigvuldiging van de relaiscontacten maakt de uitgebreide functieomvang van de toepassing mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen