Piëzo-expert Heinmade neemt draadvonkspecialist CVT over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Heinmade heeft draadvonkspecialist CVT in Hoogeloon ingelijfd. De Eindhovense leverancier van piëzokeramische oplossingen kan zo de productiekennis en -technologie van CVT die cruciaal is voor zijn piëzomodules zeker stellen en de leverbetrouwbaarheid verder verbeteren. Met draadvonktechnologie wil Heinmade-directeur Hein Schellens voldoen aan de vraag naar steeds nauwkeuriger piëzosystemen.

Heinmade was al een paar jaar klant bij CVT. Toen directeur-eigenaar Albert van Heugten vorig jaar aangaf op termijn CVT te willen verkopen, greep Schellens zijn kans: ’De belangrijkste reden is ketenbeheersing. Met de overname van CVT hebben wij deze maakkennis intern en kunnen we onze doorlooptijden verder verkorten. Dat is vooral van belang in het ontwikkelstadium voor nieuwe producten, om snel prototypes te kunnen maken. De nauwkeurigheid die klanten vragen voor het positioneren in hun systemen en voor het maken van onderdelen neemt alleen maar verder toe. Daarom hebben wij CVT‘s kennis van draadvonken nodig. Het helpt Heinmade zijn leverbetrouwbaarheid – die cruciaal is bij hightechklanten – verder te vergroten.‘

In de Heinmade-holding gaat CVT opereren als een zelfstandige eenheid die bestaande en nieuwe klanten zal blijven bedienen. Van Heugten blijft nog drie jaar verbonden aan het bedrijf, voor het overdragen van zijn kennis en het inwerken van zijn opvolger. Vooralsnog blijft CVT in Hoogeloon gevestigd. Op termijn voorziet Schellens samenvoeging van beide bedrijven op een locatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.