Picanol ziet omzet met 58 procent stijgen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Picanol Group heeft in lijn met eerder gegeven prognoses in 2010 een geconsolideerde omzet van 395,8 miljoen euro neergezet. Dat is een stijging van 58 procent in vergelijking met de 250,2 miljoen uit 2009. Beide divisies van het Ieperse bedrijf delen in de groei. De weefmachinetak kende een sterk jaar door de sneller dan verwachte heropleving van de weefmachinemarkt, voornamelijk onder impuls van een fors aantrekkende vraag in China en de rest van Azië. Ook de divisie Industries liet in 2010 een sterke externe groei zien. Bij Psicontrol Mechatronics uitte zich dat vooral in een toename van de R&D-activiteiten en een stijgende vraag naar elektronicaproducten en assemblages.

Dankzij de omzetgroei, continue kostprijsinspanningen, een strikte bewaking van de vaste kosten en een verbeterde productiviteit bij Industries slaagde Picanol erin om het boekjaar 2010 af te sluiten met een nettowinst van 35,24 miljoen euro. Een jaar eerder moest het bedrijf nog een verlies slikken van 23,52 miljoen euro.

Picanol verwacht dat de wereldmarkt voor weefmachines in 2011 ongeveer op hetzelfde niveau zal blijven als in 2010. Het orderboek is voor de eerste maanden van 2011 goed gevuld. De tweede jaarhelft is vooralsnog minder duidelijk doordat de economische heropleving nog steeds aarzelend verloopt. Voor Industries mikt het bedrijf op verder groei door volop in te zetten op de nieuwe Proferro-vormlijn en de uitbouw van zijn controllercompetenties. In Ieper staan ongeveer twintig vacatures open, voornamelijk voor R&D-ingenieurs.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.