Picanol ziet licht aan eind tunnel

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Weefmachineproducent Picanol merkt in zijn orderboek een lichte opleving van de activiteiten. Dat zegt CEO Chris Dewulf in Trends. Vooral de Chinese en Indische markt zijn bezig met een remonte. De topman waarschuwt echter voor overdreven optimisme.

’Wat we vandaag merken, is een sneller dan verwachte herneming van een aantal investeringsdossiers‘, zegt Dewulf. ’De Chinese overheid heeft de jongste maanden de interne marktconsumptie via een serie maatregelen verstevigd en ook de strakke financieringsteugels voor investeringen wat gelost. Daardoor is een aantal hangende orders die door de economische crisis werden opgeschort nu versneld geactiveerd. Onze vestiging in Ieper profiteert mee van die heropleving.‘

De economische werkloosheid in Ieper is gedaald van bijna drie weken per maand naar anderhalve week, weet Trends. Dewulf: ’Het basisorderboek oogt vrij goed, maar dit is nog geen fundamenteel herstel. Pas in het laatste kwartaal van dit jaar zullen we een echt zicht krijgen op het verloop.‘ De markt zal zich in ieder geval structureel op een ander niveau zetten, verwacht Dewulf.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.