Picanol zet stijgende lijn door

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Weefmachinebouwer Picanol realiseerde in de eerste jaarhelft van 2013 een geconsolideerde omzet van 304,1 miljoen euro, een stijging van 39 procent in vergelijking met de 219,1 miljoen euro uit de zwakkere eerste jaarhelft van 2012. De groep sluit het halfjaar af met een nettowinst van 42,4 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 25,4 miljoen.

Zoals het bedrijf had verwacht en eerder aankondigde, kende de divisie Weaving Machines een sterke start in 2013, op basis van het goed gevulde orderboek eind vorig jaar. De eerste zes maanden kende de divisie wereldwijd een aanhoudend hoge vraag naar weefmachines, waarbij de groep sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. Ook de divisie Industries kende een goed eerste halfjaar, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor andere klanten.

Op basis van de huidige marktsituatie verwacht Picanol in de rest van het jaar een lichte omzetstijging te kunnen realiseren in vergelijking met de sterkere tweede jaarhelft van 2012.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.