Picanol zet positieve lijn door

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Picanol Group realiseerde in het eerste kwartaal van 2011 een geconsolideerde omzet van 126,55 miljoen euro. Dat is een stijging van 61,1 procent in vergelijking met de 78,53 miljoen euro in het zwakkere eerste kwartaal van 2010. Bovendien is het 5,8 procent beter dan het laatste kwartaal van vorig jaar.

Door een aanhoudende hoge vraag kende de weefmachinedivisie een sterk eerste kwartaal. Vanuit China lag de vraag echter op een lager niveau, onder meer door de ontwikkeling van de katoenprijzen, de onstabiele wisselkoersen en een tekort aan arbeidskrachten. Daarbij is de beschikbaarheid van bankkredieten beperkt doordat de Chinese overheid maatregelen treft om de economische groei af te remmen en inflatie tegen te gaan.

De divisie Industries kon de positieve trend van vorig jaar ook in het eerste kwartaal van 2011 voortzetten door de troeven van zijn nieuwe vormlijn (Proferro) en zijn controllercompetenties (Psicontrol Mechatronics) uit te spelen. Dit uitte zich in een toename van de activiteiten in verschillende sectoren zoals compressoren, grondverzetmachines, textielmachines en HVAC (verwarming en airconditioning).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.