Picanol verwerft kwart aandelen Tessenderlo Chemie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Picanol Group heeft bekendgemaakt dat het met succes de overname van het belang van SNPE in Tessenderlo Chemie heeft voltooid. Als gevolg van de transactie krijgt Picanol 27,52 procent van de aandelen van het Franse chemieconcern in handen. Daarvoor betaalt de Ieperse weefmachinebouwer in totaal zo‘n 192 miljoen euro voor.

De overname is verrassend. Picanol is immers geen chemiespecialist. Het bedrijf zegt zijn activiteiten te willen diversifiëren en meer geografisch te willen spreiden ’om zich zo beter te wapenen tegen de cyclische weefmachinebusiness waarin het vandaag actief is‘. Picanol-topman Luc Tack in Trends: ’We zochten opportuniteiten om middelen van de groep, die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, te beleggen in een industrieel project. Daarbij stonden we voor de keuze. Ofwel zouden we zoals in het verleden een aantal kmo‘s opkopen, binnen de activiteiten van Picanol of activiteiten die daaraan verwant zijn. Ofwel zouden we participeren in een grote groep met een degelijk management en met groeiopportuniteiten, waarin wij mee het beleid kunnen bepalen.‘ Zijn bedrijf koos dus voor het laatste.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen