Picanol schort productie tijdelijk op

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanaf vandaag heeft Picanol de productie in zijn Ieperse fabriek tijdelijk stilgelegd. Daarmee is het merendeel van de vijftienhonderd medewerkers technisch werkeloos. Door de coronavirus maakt de weefmachinemaker alleen nog onderdelen die nodig zijn zijn voor klantenservice en cruciale ketens voor oem-klanten. Hoe lang de productiestop zal aanhouden, durft Picanol nog niet te zeggen. En daarmee is ook onduidelijk wat de financiële impact van de maatregel zal zijn.

Op basis van de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de lokale autoriteiten had Picanol al een uitgebreide reeks gezondheids- en veiligheidsinitiatieven genomen om zijn werknemers en anderen te beschermen tegen de ziekte, en om zijn fabrieken en activiteiten zo lang mogelijk operationeel te houden. Deze omvatten voorzorgsmaatregelen voor al zijn werknemers, specifieke reisrichtlijnen voor alle zakenreizen en bijkomende veiligheidsmaatregelen in zijn vestigingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.