Picanol koopt inboedel TBP Geel

24 oktober 2011

De Picanol Group heeft het machinepark van het failliete TBP Electronics uit Geel aangekocht. De belangrijkste elementen zijn vier SMD-lijnen, twee golfsoldeerlijnen en twee selectieve-soldeerlijnen voor het bestukken en solderen van printplaten. Ook neemt Picanol lab- en testmateriaal over. Dochteronderneming Psicontrol Mechatronics zal de apparatuur de komende maanden installeren in zijn productievestigingen in Ieper en het Roemeense Rasnov. De aankoop past in de groeiplannen van Psicontrol waarbij het zijn controllercompetenties wil uitbouwen. Het bedrijf verwacht dat het op termijn een positieve impact zal hebben op de werkgelegenheid in Ieper en Rasnov.

Verder maakte Picanol zijn kwartaalcijfers bekend. In de derde kwartaal realiseerde het Ieperse bedrijf een omzet van 97,9 miljoen euro. Dat is vergelijkbaar met de 96,5 miljoen uit dezelfde periode vorig jaar. Het is wel een flinke vertraging ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2011, toen Picanol omzetten boekte van 126 en 134 miljoen euro. De weefmachinespecialist had de krimp zien aankomen. Door ’volatiele grondstoffenprijzen en een beperktere beschikbaarheid van financiële middelen voor investeringen‘ is de vraag gedaald, aldus Picanol. Bij de divisie Industries was er in het derde kwartaal een lichte toename van de activiteiten. Die kleinere tak profiteert van een stijgende vraag naar industriële controllers (Psicontrol) en naar grotere en technisch moeilijkere gietstukken (Proferro).

Picanol zegt op koers te liggen om dit halfjaar een omzet neer te zetten die vergelijkbaar is met de laatste zes maanden van 2010. Door het goede eerste halfjaar van 2011 zou dat een mooie groei betekenen. Voor 2012 blijft het rekening houden met een verdere afkoeling van de weefmachinemarkt.