Picanol haalt broekriem aan, Nederlandse vestiging dicht

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Picanol Group wil 20 procent besparen op de personeelskosten. Dat vertaalt zich in 197 minder arbeidsplaatsen. Omdat Picanol alle weefgetouwactiviteiten wil concentreren in Ieper en Suzhou, doekt het de Nederlandse vestiging Te Strake Textile in Deurne en de Duitse vestiging in Günne op. Daarmee komen respectievelijk 34 en 48 banen te vervallen. In Ieper verdwijnen nog eens 45 productiewerkers en 70 man ondersteunend personeel.

Volgens Picanol kampt het met een dubbele tegenslag. ’De wereldwijde markt voor weefmachines bevindt zich sinds midden vorig jaar op een historisch dieptepunt. Deze van nature erg cyclische markt wordt nog extra getroffen door de wereldwijde recessie en kredietschaarste, waardoor de vraag naar nieuwe weefmachines sinds het tweede kwartaal van 2008 drastisch is teruggevallen‘, zo valt te lezen in het persbericht.

Naast de ontslagen en sluitingen neemt Picanol andere maatregelen. Het bedrijf wil zijn activiteiten voor weefgetouw-reeds van de hand doen of stopzetten. Ook andere internationale activiteiten moeten worden teruggeschroefd. Vorig jaar startte Picanol al een reorganisatieplan dat de activiteiten moet terugbrengen naar drie divisies: Weaving Solutions, Manufacturing en Mechatronics. De eerste richt zich op weefgetouwen, de tweede op gieterijactiviteiten en de derde op mechatronicaontwerp en productie voor OEM‘s.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.